Onthutsende nederlaag Balk 1 bij Broekster Boys 1; 3-0

Scheidsrechter

G. Stegeman (KNVB)

Accommodatie

Onbekend

Balk 1 ging zaterdag op bezoek bij Broekster Boys 1 in Damwoude en in een, met name van Balk-zijde,  zeer pover duel was de thuisclub met 3-0 te sterk.

In een erg matige eerste helft was er vrijwel niets te beleven en de 0-0 ruststand was dan ook logisch, hoewel Broekster Boys wel één keer dichtbij een goal was, maar een gevaarlijk schot zeilde naast.

In de tweede helft was het al niet veel beter, maar door geklungel achterin bij Balk ontstond er voor Broekster Boys wel een kans na een voorzet, na een klein kwartier in de tweede helft, maar de kopbal van dichtbij ging tegen de lat, echter de rebound kon door Juryan Dantuma binnen worden gewerkt; 1-0. Hierna slaagde Balk er één keer in om tot een goede aanval te komen, maar de voorzet van Schelte Reitsma kon niet gepromoveerd worden tot goal, omdat er niemand van Balk voor het doel te vinden was. Hierna zorgde slordig balverlies op het middenveld bij Balk ervoor, dat Pieter Wessel Dijkstra alleen voor keeper Hessel Altenburg kon worden gezet en Dijkstra liet Hessel kansloos; 2-0 een kwartier voor tijd. Drie minuten daarna eindelijk het eerste schot tussen de palen bij Broekster Boys, maar de keeper van de thuisploeg redde uitstekend op het goede schot van Sven Schram. Tegen het eind van de wedstrijd werd het ook nog 3-0, na een schot van een meter of achttien, Riemer Doornbos liet keeper Hessel Altenburg daarbij kansloos

Een uitermate teleurstellende wedstrijd van Balk-zijde, dat zaterdag tegen v.v. Groningen mag proberen de rug de rechten. Aanvang op ‘De Wilgen;  14:45 uur.