Scheidsrechter

M. (Meine) de Boer

Accommodatie

Onbekend

Balk ging zaterdag op bezoek in Winsum voor het inhaalduel tegen de plaatselijke v.v. Na een 0-1 ruststand, won Balk met 0-2.

Balk kende een pikstart in het Groningse land, want na één minuut spelen was het al 0-1. De keeper van de thuisploeg beoordeelde een vrije trap van Wybren Altenburg verkeerd en ging onder de bal door. Pieter Wijnja kon hierdoor de bal voor de goal koppen, waarna het Ivar Klijnsma was die de bal in een lege goal kon tikken. Winsum kon dus snel voor een tweede keer aftrappen en vanaf deze aftrap was het bijna direct weer gelijk, maar keeper Hessel Altenburg van Balk redde uitstekend toen een tegenspeler alleen voor hem opdook, waardoor snelle gelijkmaker er niet kwam. Na een minuut of tien spelen, kwam Balk bijna op 0-2. Een prima aanval van Balk eindigde met een hard schot van een speler van Winsum tegen de eigen keeper, waarna de bal over ging. Hierna was het Winsum dat enige tijd de overhand had, Balk achteruit drukte, ook wat schietkansen kreeg, maar Hessel Altenburg tikte een keer een bal over en de andere schoten gingen over en naast. Ruststand 0-1.

In de tweede helft begon Winsum voortvarend, zette Balk vast op eigen helft en het kreeg ook kansen. Het was Hessel Altenburg die meerdere keren een goal voorkwam, onder meer door met een formidabele reactie op de doellijn de bal over te tikken. Balk kwam langere tijd niet van eigen helft, maar halverwege de tweede helft lukte dit wel en het was ook direct raak. Na een mooi passje, kon Johannes Altena alleen op de Winsumer-goalie af en met een ouderwetse punter passeerde hij de doelman; 0-2. Balk kreeg hierna nog wat mogelijkheden op meer treffers, maar het wist de 0-3 niet meer te maken. Ook Winsum kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar het schot ging hard voorlangs, zodat het bij 0-2 bleef.

Een prima overwinning voor Balk, dat niet spectaculair maar vooral degelijk speelde. Door de overwinning is Balk nu, met nog drie wedstrijden te gaan, koploper in de derde periode. Komende zaterdag gaat Balk op bezoek bij d’Olde Veste, één van de vijf ploegen die met 12 uit 6 in achtervolging zijn op Balk in die derde periode. Aanvang zaterdag; 15:00 uur.