Balk 1 wint van CVVO - Officiƫle website van Voetbalvereniging Balk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Balk 1 wint van CVVO

Balk 1 wint van CVVO

VV Balk 1

4 - 0

CVVO 1

Competitie

3e klasse A

Datum

28 oktober 2023 14:45

Scheidsrechter

P. Pool

Accommodatie

Sportpark De Wilgen
Westein 45
8561CA
BALK
tel. 0514-605991

e week na de wedstrijd tegen Oldeholtpade is toegewerkt naar deze wedstrijd. In de voorbereiding troffen Balk en CVVO elkaar ook. Toen was Balk te sterk en won met 2-0. Onderschatting ligt dan op de loer. Immers bij een eerste wedstrijd in de voorbereiding moet iedereen nog opgang komen.

Ten opzichte van de week ervoor waren er twee veranderingen in de basisopstelling. Johan Geertsma en Bauke Lylkema waren weer terug op het middenveld. De voor- en achterhoede waren ongewijzigd.

De aftrap door Balk. Direct een aanval van Balk en ik denk dat het nog wel eens binnen de minuut moet zijn geweest en de bal lag al op de penaltystip. Marnix Zeldenrust werd overduidelijk onderuitgehaald door een verdediger van CVVO die kennelijk nog niet helemaal doorhad dat hij in het strafschopgebied stond terwijl de topscorer van Balk op hem afstormde. Een klusje voor Johan Geertsma welke hij prima binnen schoot. 1-0 Balk.

Maar als je wat langer meeloopt in de voetbalwereld weet je ook dat ploegen die snel op voorsprong komen het over het algemeen lastig krijgen. Dus zaak voor Balk om scherp te blijven. En dat had Jan Bruin ook door. Actief coachend op jacht naar de 2-0. Toch kreeg CVVO meer grip op het spel. Maar het was Balk die de kansen kreeg. Een duidelijke tweede overtreding op Justin Bijstra in het strafschopgebied werd door de arbiter niet goed gezien. Aldus de arbiter na afloop van de wedstrijd. Het had er één moeten zijn.

Het verdere verloop van de eerste helft was rommelig aan de kant van Balk. Duels waren niet scherp genoeg en een tegenstander die niet wilde voetballen. CVVO liet Balk komen tot de middenlijn. Veelvuldig speelde Balk het balletje rustig rond. Het was duidelijk te zien dat CVVO uit was op die ene misstap van Balk. Die kwam er niet in de eerste helft. 1-0 ruststand.

In de kleedkamer enige tactische aanwijzingen van de trainer en aanvoerder. Mooi om te zien hoe dat op een natuurlijke manier gaat. Iedereen maximaal gemotiveerd om er weer tegenaan te gaan. Geen wissels.

De tweede helft is het bij een 1-0 voorsprong altijd zaak om direct scherp te starten. Dat geldt trouwens ook als je achterstaat, maar dat was aan de kant van CVVO niet te zien. Balk moest voornamelijk worden tegengehouden. CVVO kreeg weinig tot geen mogelijkheden om gevaarlijk te worden voor het doel van Andries Zijlstra. Andries na afloop van de wedstrijd: “Ik heb bijna niets te doen gehad…”. En dat is een mooi compliment voor de achterhoede.

Overleg op de bank. Met zulke fitte en sterke spelers op de bank moet het mogelijk zijn om CVVO op de knieën te krijgen. De buitenspelers Bas Dijkman en Justin Bijstra werden gewisseld voor Ivar Klijnsma en Harro Deinum. Een andere voorhoede en dus een ander systeem. Met deze omschakeling had CVVO zichtbaar moeite. Kort daarna het tweede wisselmoment. Stefan Konst kwam voor Maxime Liouville en Johan Remmelink kwam voor Roan Wijnsma.

Dan krijg je andersoortige aanvallen van Balk die moeten worden tegengehouden. Een overtreding vlak buiten het strafschopgebied, iets rechts voor het doel. Op de training knalt hij ze er bijna altijd in vanaf die positie, mompelde Jan Bruin naast me. HARRO MOET HEM NEMEN!! Hopetaaaa rechtsboven in de kruising. 2-0 Balk.

CVVO zat er doorheen, mentaal en fysiek. Balk bleef komen. Weer een aanval over rechts die werd voorgezet, maar door een verdediger van CVVO van de lijn werd gekopt. Die derde kon niet uitblijven. Harro Deinum kreeg de bal vrij aangespeeld, met vrije doorgang op de keeper. Harro hield het hoofd koel en speelde de keeper hij beheerst uit. 3-0 Balk. Wat een mooie comeback van Harro, na zijn hamstringblessure.  

De koek was nog niet op. Tom Vandermeulen kwam in het veld voor Bauke Lylkema. Balk bleef aandringen. Bij een harde voorzet van links kwam de bal in een kluts en via een CVVO-speler belande de bal in het net, 4-0 en ook eindstand. Het verschil zat hem in de staart van de wedstrijd. Balk blijft na vijf wedstrijden en 12 punten op de tweede plek staan. Drie punten achter Joure, die 15 punten hebben uit vijf wedstrijden.

Deze wedstrijd waren er 3 gele kaarten voor Ivar Klijnsma, André de Jong en Roan Wijnsma. Komende week gaat men zich richten op de wedstrijd tegen Workum uit, welke op zaterdag 4 november om 15.00 uur gespeeld zal gaan worden.

Basisopstelling: Andries Zijlstra (k), Maxime Liouville, Durk Lyklema, André de Jong, Jippe Zeldenrust, Roan Wijnsma, Johan Geertsma, Bauke Lyklema, Bas Dijkman, Marnix Zeldenrust, Justin Bijstra.

Ingebrachte wissels: Ivar Klijnsma, Johan Remmelink, Harro Deinum, Stefan Konst en Tom Vandermeulen.
Overige wissels: Sander Schram (k).

Delen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!