Balk 1 wint op het nippertje - Officiƫle website van Voetbalvereniging Balk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Balk 1 wint op het nippertje

Balk 1 wint op het nippertje

SDS 1

1 - 2

VV Balk 1

Competitie

3e klasse A

Datum

14 oktober 2023 15:00

Scheidsrechter

R.D. Berkhof

Accommodatie

Sportpark Skoalleseize
't Heechhiem 7
8734GS
EASTEREIN
tel. 0515-331700

Met wederom een mooie selectie reisde Balk 1 af naar Easterein. Jan Bruin stuurde zijn team met een zeer duidelijke opdracht het veld in. Scherp zijn en ons eigen spel spelen.

Marnix Zeldenrust stond niet in de basis, Bauke Lyklema begon wederom in de spits. Jippe Zeldenrust was ook hersteld van een blessure en startte wel in de basis en verving Johan Lyklema als rechts back. Johan kon niet spelen vanwege de opgelopen blessure tegen QVC. Maxime Liouville stond links back omdat Andre de Jong centraal speelde wegens afwezigheid van Mart Jager. Mart brak zijn enkel tegen QVC. Op het middenveld waren de posities ook gewijzigd t.o.v. de week daarvoor. Johan Remmelink begon samen met Johan Geertsma en Roan Wijnsma.

In de beginfase wist Balk het spel te domineren. Er ontstonden kansen maar een doelpunt bleef uit. Een sterk inzakkend SDS loerde op de ene kans en die kwam er aan het einde van de eerste helft. Een uitbraak die werd benut, 1-0. Balk verloor haar overwicht. Op het middenveld werden steeds meer duels verloren op fysieke kracht, Balk was zoekende en werd steeds slordiger. 1-0 ruststand.

Geen paniek, als je de bovenliggende partij bent komen de kansen zeker. In de rust werden Stefan Konst en Marnix Zeldenrust ingebracht door Jan Bruin.

Het voetbal werd er in de tweede helft niet mooier op. SDS was duidelijk aan het vertragen. Gelukkig bleef Balk er alles aan doen om op gelijkspel te komen. Het was Marnix die een voorzet van Bas Dijkman op de paal zag afketsen. Balk bleef aandringen en had veel balbezit. Diverse hoekschoppen werden niet binnengetikt. Er was veel oponthoud waardoor de scheidsrechter zeker extra speeltijd zou gaan bijtrekken. Johan Geertsma kon niet verder spelen vanwege een spierblessure. Mark Jan Groenewold was zijn vervanger. Balk bleef aandringen en je zag dat SDS op karakter bleef standhouden.

En dan komt dat moment in de 89e minuut. Durk Lyklema loopt zichzelf vrij en weet een mooi schot af te vuren op het doel van SDS. De keeper van SDS werd verrast en zag de bal achter zich in het doel belanden, de 1-1.

Nu kreeg Balk energie. Het team toonde strijd. De duels vanuit SDS werden steeds harder. Een schot vanaf de zestien door Justin Bijstra, het was zo druk voor de goal van SDS maar niemand wist de bal te raken 1-2. Uitzinnig en vastberaden speelde Balk de laatste minuten uit en nam de drie punten mee naar Balk.

Wederom kreeg Balk geen kaarten. Komende week moet er scherpte gevonden worden in de ploeg om vol gas zaterdag de bekerwedstrijd tegen Oldehholtpade 1 te gaan spelen.

Basisopstelling: Sander Scharm (k), Maxime Liouville, Durk Lyklema, André de Jong, Jippe Zeldenrust, Roan Wijnsma, Johan Geertsma, Johan Remmelink, Bas Dijkman, Bauke Lyklema, Justin Bijstra.

Ingebrachte wissels: Stefan Konst, Marnix Zeldenrust en Mark Jan Groenewold.
Overige wissels: Harro Deinum, Andries Zijlstra (k).

Volgende week speelt Balk 1 uit tegen Oldeholtpade 1.
17.00 uur aftrap.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!