Balk 1 komt niet verder dan een gelijkspel - Officiƫle website van Voetbalvereniging Balk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Balk 1 komt niet verder dan een gelijkspel

Balk 1 komt niet verder dan een gelijkspel

VV Balk 1

2 - 2

DWP 1

Competitie

3e klasse A

Datum

11 november 2023 14:45

Scheidsrechter

P. de Velde Harsenhorst

Accommodatie

Sportpark De Wilgen
Westein 45
8561CA
BALK
tel. 0514-605991

Door de vele regen van de afgelopen dagen moest de wedstrijd uitwijken naar het kunstgrasveld. De publieke belangstelling was groot. De zaterdagmiddag is het droog gebleven, een mooi voetbalweertje.

Ten opzichte van de week ervoor was er 1 veranderingen in de basisopstelling. Ivar Klijnsma begon in plaats van Marnix Zeldenrust, die een gebroken duim opliep tijdens de wedstrijd tegen Workum. Vlak voor aanvang werd door de scheidsrechter goedkeuring gegeven dat Marnix wel mocht voetballen. Marnix begon dus op de bank.

In de beginfase van de wedstrijd was het Balk die het betere van het spel had. DWP had vanaf de eerste minuut overduidelijk geen haast en probeerde het spel te vertragen. Balk kreeg de betere kansen om op voorsprong te komen. Met scherp spel in de aanval werd mening keer voor buitenspel gevlagd en gevloten. Het was Bas Dijkman die vanaf de linkerkant met het rechtervoetje de openingstreffer maakte. 

1-0 was de ruststand. Er werd besproken om door te gaan met het vertoonde spel. Scherp blijven en niet meegaan in het spel van DWP. Geen wissels.

In de tweede helft werd hoger druk gezet door DWP en al snel resulteerde dit in de gelijkmaker. Ivar Klijnsma werd gewisseld voor Marnix Zeldenrust. Nu ontstond er meer druk vanuit Balk. En ook dat werd beloond. Invaller Marnix schoorde met een geweldig mooi afstandsschot de 2-1. 
Een opstootje liep niet goed af voor een speler van DWP. Met code 4 moest hij het veld verlaten. De kansen kwamen er voor Balk maar men wist zichzelf niet te belonen. Het DWP wat de hele wedstrijd geen haast had, had dat in de slotfase van de wedstrijd wel. Met 10 man wist men Balk toch onder druk te krijgen. Balk kreeg de bal via links niet goed weggewerkt. Via een voorzet kwam de bal centraal op de zestien in het bezit van een DWP-speler. Een kapbeweging, een schot en de 2-2.

Direct na de gelijkmaker kwam Haye Boersma in het veld voor Maxime Liouville. Een aanvaller voor een verdediger. Het DWP dat nu weer geen haast had liep op het tandvlees. Balk drong aan en had nog 1 geweldige kans die niet benut werd. 2-2 was de eindstand. 

Deze wedstrijd waren er 2 gele kaarten voor Johan Geertsma en Marnix Zeldenrust.

Komende week gaat men zich voorbereiden op de wedstrijd tegen IJVC. De wedstrijd gaat op zaterdag 18 november om 14.30 uur gespeeld worden op Sportpark De Utherne in IJlst.

Basisopstelling: Andries Zijlstra (k), Maxime Liouville, Durk Lyklema, André de Jong, Jippe Zeldenrust, Roan Wijnsma, Johan Geertsma, Bauke Lyklema, Bas Dijkman, Ivar Klijnsma, Justin Bijstra.

Ingebrachte wissels: Marnix Zeldenrust, Haye Boersma. 
Overige wissels: Sander Schram (k), Stefan Konst, Johan Remmelink en Tom Vandermeulen.
Delen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!