Wedstrijdverslagen - Officiƫle website van Voetbalvereniging Balk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Balk komt tekort tegen Broekster Boys


Het leek zaterdag wat het voetbal betreft een mooie dag te worden. We waren weer welkom op De Wilgen, we konden weer werken aan onze sociale contacten, er scheen een lekker zonnetje en met Broekster Boys hadden we een mooie tegenstander. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren dus aanwezig.

Op drie punten pakte het goed uit. Er was aardig wat publiek aanwezig VV_Balk_week_8_1.jpg , er werden weer heel wat zaken uitgewisseld, het was in de zon lekker vertoeven……. helaas op punt vier ging het mis. 

Want na een aardig begin waarin Broekster Boys op 0-1 kwam na een foutje van keeper Andries Zijlstra zakte het spelpeil aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. Balk kwam via Mark Jan Groenewoud nog wel op 1-1 maar een tweede fout van Zijlstra werd Balk  fataal.  

Die tik kwam de thuisclub namelijk niet meer te boven, daarvoor was vooral het aanvalsspel te mager. Omdat Broekster Boys de voorsprong verdedigde en veelal de lange bal van achteruit hanteerde, viel er vooral qua  veldspel niet veel meer te beleven. Balk kreeg één kans maar die werd verijdeld door de keeper van Broekster Boys, dat verdiend de punten mee nam naar Damwoude. Zij klimmen naar de vierde plaats, een aardige prestatie, Balk moet naar beneden kijken.

 

Jan Stobbe.


Dik verdient punt voor Balk bij Blauw Wit'34

LEEUWARDEN. Het heeft even geduurd maar gelukkig kon er zaterdag weer worden gevoetbald door de amateurverenigingen uit het district Noord. Of de competitie vanaf nu soepeltjes zal verlopen is nog maar de vraag. Wel kunnen de teams nog één keer uitstel aanvragen als ze worden overspoeld met coronagevallen, maar bij een tweede keer moeten ze aantreden. Voor inhaalwedstrijden zal er waarschijnlijk rond Pasen twee keer worden gespeeld en ook doordeweekse wedstrijden zullen er nog wel komen.

Voor Balk stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit ’34 op de rol. Na corona was nu echter de harde wind een spelbreker voor de voetballers. ,,Het was moeilijk voetballen maar met de harde wind in de rug hadden wij voor de rust een groot overwicht. Doelpunten leverde dat niet op en daarom waren we er in de rust niet gerust op’’, aldus leider Rudolf Reinsma.

Maar het pakte anders uit. In de 47ste minuut kopte Johan Lyklema de bal uit een voorzet van Harold Deinum fraai binnen en daarna bleek ook Blauw Wit veel moeite met de harde wind in de rug te hebben. Met een voorbeeldige werklust hield Balk lang stand. Pas tien minuten voor tijd kwamen de Leeuwarders langszij via Floris Boonstra.  

,,Dat was jammer want we leken dicht bij een stunt. Vooral gezien het harde werken van onze jongens, iets waarmee Blauw Wit traditiegetrouw veel moeite heeft, was het gelijke spel voor ons dik verdiend. We zullen het nog wel moeilijk krijgen, maar dit is wel een mooie opsteker’’, zo vindt Reinsma. Volgende week staat het thuisduel tegen het verrassend opererende Broekster Boys op het programma.


Jan Stobbe

Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!